Hva er 5 Om Dagen


5 Om Dagen – Frukt og Grønt Informasjon og Markedsplass

Hva er 5 om dagen?

I henhold til helsedirektoratets anbefaling så er det viktig med 5 Om Dagen. Man skal spise mist fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.

Helsedirektoratet Skriver:

” Spis mist fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.

La grønnsaker og frukt inngå i alle dagens måltider. Gå på oppdagelsesferd i frukt- og grøntavdelingen. Smak og eksperimenter. Velg ulike farger.

  • En porsjon tilsvarer 100 gram, og kan for eksempel være en liten bolle med salat, en gulrot eller en middels stor frukt.
  • Du kan bruke friske, hermetiske, frosne og varmebehandlede grønnsaker, frukt og bær. Mulighetene er mange. Halvparten av «fem om dagen» bør være grønnsaker.
  • Varier mellom ulike typer grønnsaker og frukt. Bruk gjerne tomater, løk, purre og hvitløk.
  • Poteter er ikke inkludert i «fem om dagen», men hører med i et variert kosthold. Poteter inneholder mer kostfiber, vitaminer og mineraler enn vanlig ris og pasta. Du bør helst velge kokte eller bakte poteter.
  • Belgvekster som bønner og linser, frø, krydder og urter inngår heller ikke i «fem om dagen». Disse har ofte et høyt innhold av næringsstoffer og hører med i et variert kosthold.
  • Spis gjerne en liten håndfull usaltede nøtter om dagen.”

Link: Helsedirektoratet

 

 

Hva er 5 om dagen

Vi vil legge ut informasjon om hva er 5 om dagen. Og hva som er alternativene.

 

Ukens Tips

Hva er 5 om dagen

Hva er 5 om dagen

Vil legge ut forslag til hva du kan lage av frukt og grønt som fruktsalat, smoothie, og mye mere. Det er mange muligheter som vi vil legge ut her. Følg med på Ukens Tips

hva er 5 om dagen

hva er 5 om dagen

Markedsplassen

Markedsplassen er for de som vil kjøpe og selge frukt og grønt, og økologisk frukt og grønt. Vi vil gjøre det tilgjengelig for alle å kunne kjøpe og selge. Det er også viktig å ta vare på nærmiljøet, og da er det også viktig å støtte de som selger i ditt nærmiljø. Også er det ofte der du finner den ferskeste og beste frukten og grønnsakene. Vi vil derfor også komme med en markedsplass.